Nieuwsbrief
AutiNieuws november 2016 

Online lezen  |  Afmelden
Auti-Nieuws


In deze Auti-Nieuws:


Autisme.nl: nieuwe uitstraling en platformfunctie

Autisme Magazine 

Terugblik AutismeCongres 2016

Oproepen Prikbord

Boek uit Autismeshop.com

Cursussen van BalansAcademy


(Advertentie)


Naar boven
Autisme.nl: nieuwe uitstraling en platformfunctie

Het zal u niet zijn ontgaan: onze website is vernieuwd. Een vernieuwde homepage, met onze ambassadeurs prominent in beeld, elk gekoppeld aan een specifieke doelgroep. Een nieuwe, frisse uitstraling, in een nieuwe huisstijl. Vanaf nu kan iedereen zich aansluiten bij het platform: Wij verbinden autisme.nl !

Het nieuwe platform autisme.nl is op 11 november 2016 gelanceerd. Dit is voortaan dé plek waar integraal informatie op maat wordt aangeboden. Voor en door jongeren en volwassenen met autisme, hun ouders en sociaal netwerk, zorgprofessionals, wetenschappers, onderwijsprofessionals, gemeenten, werkgevers en meer. Naast actuele informatie per doelgroep, kunnen aanbieders zichzelf ook zichtbaar en vindbaar maken én content aanleveren. Het platform wordt gevuld en onderhouden door onze netwerkpartners. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de NVA en de VriendenLoterij.

Dankzij dit platform kan iedereen nu in eigen regio op zoek naar datgene wat er op het gebied van autisme te vinden is én ook reviews plaatsen. Zo blijft alle informatie op maat en betrouwbaar. Handig voor degenen die hulp zoeken, maar ook die hulp verlenen, onderwijs geven, werknemers zoeken of hun gemeente autismevriendelijk willen maken.

Dit vindt u op autisme.nl:
- adressen en reviews van in autisme gespecialiseerde aanbieders - van rijschoolhouders tot zorginstellingen en scholen
- evenementen en lotgenotencontact, vindbaar per regio
- actuele publicaties, tips en links over diverse thema's en levensfasen, aangeboden per doelgroep, en gevoed door de partners van autisme.nl
- prikbord met oproepen voor: wooninitiatieven, wetenschappelijk onderzoek, vacatures, ontwikkelprojecten en meer
- nieuwsberichten: over politieke ontwikkelingen, nieuws uit de wetenschap en mooie initiatieven uit de praktijk.

Kijk verder op onze nieuwe website: autisme.nl

Naar bovenNaar boven
Engagement met Autisme omgedoopt tot Autisme Magazine
Het zal even wennen zijn voor NVA-leden die al lange tijd lid zijn van de NVA: met ingang van de volgende editie (die medio december verschijnt), draagt hun ledenmagazine een nieuwe naam: Autisme Magazine.
De naam Engagement stamt al uit de beginperiode van de NVA. De eerste editie verscheen in 1976 en was een zwart-wit gestencild verenigingsblad. Engagement met Autisme werd in de loop der jaren steeds dikker en is nu al jarenlang een volwaardig fullcolor magazine.
Inmiddels zijn tijden veranderd, zijn er nieuwe communicatiekanalen beschikbaar en nieuwe inzichten in autisme. Dat vraagt om een nieuwe communictiestrategie en een nieuwe boodschap. De NVA heeft haar nieuwe strategie zichtbaar gemaakt op onze nieuwe platformwebsite met het motto Wij verbinden autisme.nl. De nieuwe titel van ons ledenmagazine past hierbij. Autisme Magazine geeft meer kracht aan het woord Autisme. We willen hiermee uitdrukken dat we staan voor emancipatie en empowerment van mensen met autisme - rekening houdend met ieders persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Steun uit de omgeving is in dit proces onmisbaar, maar altijd gericht op het versterken van de eigen kracht.
Naar boven
Terugblik op een inspirerend AutismeCongres 2016
Het AutismeCongres was ook dit jaar weer een groot succes. Ruim 1400 mensen bezochten op vrijdag 11 november het Beatrixtheater in Utrecht. Om te kijken en te luisteren naar lezingen over de nieuwste inzichten op het gebied van  autisme. En om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen op de uitgebreide informatiemarkt. De sprekers boden - vaak met de nodige humor - herkenning en nieuwe inzichten. Zij werden beloond met intense aandacht vanuit het publiek en originele vragen van de beide dagvoorzitters. De diverse standhouders konden rekenen op grote belangstelling, met nieuwe contacten en inspirerende gesprekken tot resultaat. Het was een leerzame, inspirerende en vooral leuke dag.
De handouts van de presentaties zijn te vinden op autisme.nl

De NVA wil alle bezoekers, sponsoren, standhouders, vrijwilligers, medewerkers en alle anderen die deze dag mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken!
Naar boven
© Hiske HendriksNaar boven
Prikbord

Voorbeelden van Oproepen op het Prikbord van Autisme.nl

Deelnemers voor onderzoek gezocht

Ouders gezocht voor onderzoek naar prikkelverwerking van UMC Utrecht


Oproepen wooninitiatieven

Man van 27 jaar met PDD-NOS zoekt woonruimte in omgeving Delft

Overige oproepen

NVA zoekt ouderen (65+) met ASS in Amsterdam

De NVA is op zoek naar ouderen (65+) met (een sterk vermoeden van) autisme voor een buddyproject in Amsterdam. Bent u zelf een oudere met autisme of kent u ouderen met (sterk vermoeden van) autisme in Amsterdam die in contact willen komen met de NVA voor het buddyproject en/of die wonen in een zorginstelling, dan kunt u ons dit laten weten. Ook uw eventuele ervaringen met de zorg voor uzelf of familieleden of bekenden met autisme horen wij graag. U kunt mailen met: dolien.buijs@autisme.nl
Kijk hier voor meer informatie over dit project.

Bekijk hier alle oproepen op het prikbord.

Naar boven
Boekentip van autismeshop.com:

'Pittige pubers: opvoeden
van je kind met ADHD of autisme'

Een grote mond, driftbuien met agressiviteit, vergeetachtig en slordig? Ouders van kinderen met leer- en/of gedragsproblemen denken vaak als ze andere ouders horen zuchten over het gedrag van hun puberkinderen:'Dat deed die van mij altijd al!' Het lijkt soms wel of kinderen met leer- en gedragsproblemen altijd al in de puberteit zaten.

Dit boek biedt ouders maar ook professionals concrete handvatten om beter te communiceren, grenzen te trekken, te handelen en vooral ook vol te houden. Aan de orde komen o.a.: - puberbrein en ontwikkelingsproblemen - communicatie en motivatie - vriendschappen - medicatie - onderwijs en communicatie school - plannen & organiseren.

Pittige Pubers: opvoeden van je kind met ADHD of autisme
Auteurs: Marije Kuin, Arga Paternotte en Jan Buitelaar
Lannoo Campus, 2016. 200 p.

Meer informatie en bestellen

Naar boven
Cursussen en trainingen van BalansAcademy

Sinterklaas is weer in het land en het einde van het jaar nadert. In december organiseert BalansAcademy in verband met alle feestdagen weinig activiteiten, maar in het nieuwe jaar zijn we uiteraard terug!

Kijk voor de complete cursusagenda op balansacademy.nl

Naar boven
Afmelden  |  Aanmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Doorsturen
NVA Twitter Facebook
Via dit netwerk mag alleen e-mail worden verzonden op basis van permissie.

Verzonden aan door redactie@autisme.nl