Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
Beste leden van de NVA en belangstellenden, 

Dit is de zomereditie van de NVA-nieuwsbrief met interessant nieuws,
leuke en leerzame evenementen en oproepen. De volgende nieuwsbrief kunt u medio september verwachten.

De NVA wenst u een hele fijne zomer!

 
lees meer >
AUTISME BIJ OUDEREN SNeller ontdekt MET vragenlijst
Dankzij een eenvoudige persoonlijkheidsvragenlijst kan autisme bij ouderen voortaan veel sneller worden ontdekt. Niet alleen in de ouderen-ggz, maar ook door huisartsen en praktijkondersteuners.
 
Dit blijkt uit een onderzoek van klinisch psychologe Sylvia Heijnen-Kohl dat op 6 juni 2017 online verscheen in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Journal of Autism and Developmental Disorders.
lees meer >
 
 
NVA AUTISMECONGRES 2017 MET FILEMON WESSELINK
UWLOGO

Op vrijdag 24 november 2017 vindt het NVA-Autismecongres plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Het thema is: Autisme bij Jong & Aut.


Tijdens het congres zal aandacht worden besteed aan alle levensfasen en alle intelligentieniveaus. Filemon Wesselink zal een aantal jongvolwassenen met autisme interviewen.
lees meer >
 

 

LEES DE PUBLIEKSVERSIE VAN HET NVA-JAARVERSLAG

Het verbinden van initiatieven op het gebied van autisme is voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme één van de centrale activiteiten geworden. Op het NVA-platform wij verbinden autisme.nl wordt alle informatie over autisme in Nederland bij elkaar gebracht.

Meer hierover leest u in het NVA-jaarverslag 2016.
LEES MEER >
 
 
NVA ZOMERACTIVITEITEN
UWLOGO

De NVA organiseert deze zomer vijf bijzondere activiteiten.

Op zondag 23 juli vindt de Blauwe Zondag plaats op de Tilburgse kermis. Op dinsdag 25 juli en donderdag 27 juli vinden er zeiltochten plaats op het Ijsselmeer, exclusief voor leden van de NVA. Op zaterdag 16 september kunt u weer meelopen met de Dam tot Damloop voor het AutismeFonds. Ook vindt op 16 september de NVA-Auti-Doe-Dag plaats in museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn. En van 20 september tot en met 1 oktober kunt u in het Amsterdamse theater Carré naar de internationale theaterhit The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, met korting voor NVA-leden.
 
lees meer >
 

 

Gezocht: jongeren en volwassenen zonder autisme

Het Nederlands Autisme Register (NAR) verzamelt gegevens over de levensloop van een grote groep mensen met autisme. Gegevens die ouders, wettelijk vertegen-woordigers en mensen met autisme zelf met ons delen. Dit levert waardevolle informatie op voor onderzoek en beleid. Zo kunnen we samen beter opkomen voor het welzijn van mensen met autisme in Nederland. U kunt ons hierbij helpen!
lees meer >
 
 

 

STEUN DE ACTIE VAN ELAINA (12) VOOR HET AUTISMEFONDS

UWLOGO

Elaina (12) is dol op sporten, vooral op dansen en hardlopen. Van 18 tot en met 21 juli 2017 doet zij mee aan de sponsorloop van de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor het AutismeFonds.
lees meer >
 

 

CURSUS 'AUTISME ANDERS BEKIJKEN'

Tijdens deze cursus leren leraren, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, klassenassistenten en zorgverleners wat autisme bij kinderen en jongeren betekent.
Aandacht is er onder andere voor de zintuiglijke waarneming, de emotionele ontwikkeling en de kenmerken van het denken.
 
De cursus wordt gegeven door de ervaren autisme-specialist Suzanne Agterberg-Rouwhorst, werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs en auteur van het boek Autisme anders bekijken. Omdat geen kind hetzelfde is.
lees meer >
 
 

 

AUTMINDS, CONGRES VOOR EN DOOR MENSEN MET AUTISME

Op zaterdag 11 november vindt de derde editie plaats van Autminds. Dit is een congres voor en door mensen met autisme. Het thema is dit jaar ‘Binnenstebuiten’.
 
Autminds 2017 vindt plaats in het Wibauthuis van de Hogeschool van Amsterdam. De organisatoren van Autminds zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers die willen helpen met het bouwen en beheren van de website (Wordpress), bijvoorbeeld webdesign, SEO of weboptimalisatie. Heb jij hier ervaring mee en wil je helpen om de Autminds-website nog mooier, sneller en veiliger te maken? Stuur dan een mailtje naar info@autminds.nl
lees meer >
 
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden