DIGITALE NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • JULI 2017
  Lees online  |  Afmelden
Balans


(ADVERTENTIE)
Advertentie Kurzweil3000 - De beste dyslexiesoftware
Beste lezer,
Dit is de zomer-editie van de Balans-nieuwsbrief.

Bezoek ook onze website balansdigitaal.nl! Hierop vindt u dagelijks nieuwe informatie, bijvoorbeeld relevant nieuws over ontwikkelingsproblemen, jeugdzorg, onderwijs en hoogbegaafdheid. En voor onze leden zijn er veel interessante en handige aanvullingen op het magazine BM.

Voor wie deze zomer op reis gaat: fijne vakantie!
 
NVA-AUTISMECONGRES 2017
 Vrijdag 24 november,
Beatrix Theater Utrecht
Thema: Autisme bij jong & aut
Over autisme in alle levensfasen en bij alle intelligentieniveaus.
Met Filemon Wesselink,
Hilde Geurts, Bram Sizoo en
vele anderen!
lees meer >
Geen uithuisplaatsing dankzij mentor
Hulp van een tante, buurman of sportcoach in plaats van een uithuisplaatsing. Het lijkt mogelijk, zo blijkt uit kleinschalig onderzoek van orthopedagoog en wetenschapper Levi van Dam dat in september 2017 zal worden gepubliceerd in het Britse weten-schappelijke tijdschrift British Journal of Social Work.
lees meer >
 
 
BM04 over ADHD & VOEDING
BM04
De nieuwe BM is uit! In BM04 onder andere aandacht voor ADHD & voeding, mindful opvoeden en de laagdrempelige leerkrachtmethode Druk in de klas. NIEUW: voor leden is er nu bij elke BM een digitale Webwijzer. Hierin staan aanvullende artikelen, tips en links.
lees meer >
 
Auti-Doe-Dag in het Archeon
Auti-Doe-Dag in het Archeon
In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert Balans op zaterdag 16 september 2017 een Auti-Doe-Dag in Museumpark Archeon in Alphen a/d Rijn. In dit park stap je middenin de geschiedenis en ontdek je hoe het vroeger was.
lees meer >
 
Wij zijn Balans!
Uitgave 'Omdat ontwikkeling niet altijd vanzelf gaat'
Balans behartigt al dertig jaar de belangen van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, autisme, dyslexie en DCD.  
Al onze activiteiten - voor kinderen, ouders, leraren en zorgverleners - vindt u in de recent verschenen uitgave Omdat ontwikkeling niet altijd vanzelf gaat. 

Klik hier voor de digitale versie.

Wilt u liever een papieren versie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar het landelijk bureau.
lees meer >
 
 
Balans College Tour

BALANS VIERT 30-JARIG BESTAAN MET UNIEKE COLLEGE TOUR!

Balans bestaat 30 jaar en dit vieren wij met de BALANS COLLEGE TOUR. Door het hele land worden interessante lezingen georganiseerd voor ouders en onderwijs- en zorgprofessionals.

DOEL: kennis en vaardigheden uitwisselen over ontwikkelingsproblematiek bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen. De lezingen zullen onder andere gaan over: plannen & organiseren, druk gedrag en concentratieproblemen, dyslexie, motorische vaardigheden, het kinderbrein en mindful ouderschap.
 
OPROEP aan samenwerkingsverbanden, bibliotheken, wijkteams en overige belangstellenden: wilt u de Balans College Tour op uw locatie ontvangen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@balansacademy.nl. Meer informatie is binnenkort te vinden op balansdigitaal.nl. 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens