DIGITALE NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • SEPTEMBER - OKTOBER 2017
  Lees online  |  Afmelden
Balans


(ADVERTENTIE) (Klik op de banner voor meer informatie)

Advertentie Bouw!
Beste lezer,
Dit is de najaarseditie van de Balans-nieuwsbrief met onder andere aandacht voor het gebrek aan kennis op basisscholen over hoogbegaafdheid, een voorlees-feestje voor kinderen met dyslexie op 6 oktober 2017 en de nieuwe editie van ons tijdschrift BM met als thema hersenen & gedrag.
 
EEN INDIAAN IN HUIS
   Interactieve voorstelling
over autisme voor iedereen vanaf 10 jaar. 6  oktober 2017 Theatergroep Bint, Amersfoort. Mede mogelijk gemaakt door Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme.
lees meer >
HERSENEN & GEDRAG centraal in BM05
BM04
BM, ons exclusieve ledentijdschrift, is (óók) een hele goede reden om lid te worden van Balans! In het zojuist verschenen nummer BM05 onder andere aandacht voor hersenen & gedrag.

De tienertijd kan een turbulente periode zijn: vol verwachtingen, groei, mogelijkheden, kansen, maar ook met de nodige strubbelingen en strijd. Het brein van onze tieners maakt een enorme transformatie door, van kind naar volwassene. Wat doet dat met hun gedrag? En hoe kunnen ouders en docenten daar het beste mee omgaan? In deze special nemen we voor u een kijkje in de veranderende hersenen van onze tieners.
lees meer >
 


NIEUW: BALANSDIGITAAL.NL IS VOORZIEN VAN VOORLEESHULP
Vanaf nu is onze website balansdigitaal.nl voorzien van de software Browsealoud Plus. Deze online voorleestool biedt ondersteuning aan bezoekers met een leeshandicap zoals dyslexie of slechtziendheid. 
lees meer >
 Voorlees-feestje voor kinderen met dyslexie op 6 oktober 2017
Auti-Doe-Dag in het Archeon
Op Wereld Dyslexie Dag, 6 oktober, zijn kinderen met dyslexie en hun ouders dit jaar van harte welkom bij oudervereniging Balans in De Bilt voor een bijzonder voorlees-feest met patatkraam. Schrijver en ervaringsdeskundige Léon Biezeman zal voorlezen uit eigen werk en vertellen over wat dyslexie voor hem betekent. Lees ook het interview met Biezeman in de nieuwste BM. ‘Ik was het domste jongetje van de klas.’
MEER INFO EN AANMELDEN >
 
Basisscholen hebben nauwelijks verstand van hoogbegaafdheid
Uitgave 'Omdat ontwikkeling niet altijd vanzelf gaat'
Wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid is nauwelijks doorgedrongen tot Nederlandse basisscholen. De invloed van Jacob Cats’ versregel Vroeg rijp, vroeg rot, vroeg wijs, vroeg zot is nog springlevend.

Dit blijkt uit het proefschrift Gelijkheid troef in het Nederlandse basisonderwijs. Onderzoek naar het onderwijs voor zeer makkelijk lerenden waarop Willy de Heer op 12 september 2017 promoveerde aan de Universiteit Leiden.
lees meer >
 
Balans College Tour

NVA-AUTISMECONGRES 24 NOVEMBER 2017: 'AUTISME BIJ JONG & AUT'

Op vrijdag 24 november 2017 vindt het NVA-Autismecongres plaats in het Beatrix Theater in Utrecht met als thema: Autisme bij Jong & Aut. Balans-leden betalen 75 euro. Organisaties die lid zijn van de NVA of van Balans betalen 175 euro. Niet-leden betalen 245 euro.
Goed om te weten: leden kunnen meerdere toegangskaarten kopen tegen het gereduceerde ledentarief!
 
Bekijk hier het hele programma. Of download de flyer.

 
CURSUS 'PROBLEMEN OPLOSSEN VAN KINDEREN MET AD(H)D'

In deze eendaagse training van BalansAcademy vertelt ervaringsdeskundige en psycholoog/trainer
Arno de Poorter onder andere tegen welke problemen kinderen met AD(H)D aanlopen, wat de gevolgen zijn
en hoe ze kunnen worden opgelost.
Cursusdatum: 23 november van 10.00 tot 17.00 uur bij Oudervereniging Balans in De Bilt.

lees meer >
 

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat 10 procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens