EXTRA NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • 9 OKTOBER 2017
  Lees online  |  Afmelden
Balans
Beste lezer,
Dit is een speciale nieuwsbrief over het congres van de Nederlandse Vereniging voor Autisme op 24 november 2017. Ook leden van Balans kunnen tickets voor dit congres kopen tegen het gereduceerde ledentarief.
Tijdens het NVA-congres zal Filemon Wesselink zes jongeren interviewen over hun autisme. Daarnaast komen er veel bijzondere sprekers - zowel bekende wetenschappelijke experts als ervaringsdeskundigen. U kunt alvast kennis met ze maken door naar de onderstaande (hele korte!) filmpjes te kijken!
 
Neuropsycholoog Hilde Geurts
Neuropsycholoog Hilde Geurts, internationaal pionier op het gebied van hersenen en ouderdom bij autisme, deed een verrassende en hoopvolle ontdekking die zij aanvankelijk zelf niet kon geloven.
BEKIJK HET FILMPJE  >
 
 
Bram Sizoo en Jasper Wagteveld
NVA-ambassadeur Jasper Wagteveld en psychiater Bram Sizoo (rechts op de foto naast Gijs Horvers) praten over autisme en zingeving. Dat onderwerp is volgens ervaringsdeskundige Wagteveld écht veel minder abstract dan het lijkt.

Bekijk hier het filmpje met Jasper Wagteveld
FILMPJE BRAM SIZOO  >
 
 
Klinisch psycholoog Annelies Spek
Klinisch psycholoog Annelies Spek presenteert de nieuwe Zorgstandaard Autisme. ‘Eindelijk is in kaart gebracht waaraan zorg voor mensen met autisme moet voldoen, ook volgens henzelf.’ 
BEKIJK HET FILMPJE  >
 
 
NVA-ambassadeur Monique Post
NVA-ambassadeur Monique Post vertelt over de voorzieningen voor mensen met autisme in Europa.  Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Letland en Denemarken? 
BEKIJK HET FILMPJE  >
 
 
Klinisch psycholoog Claudine Dietz
Klinisch psycholoog Claudine Dietz weet hoe je heel jonge kinderen met autisme-kenmerken kunt helpen in hun ontwikkeling, zonder dat je ze meteen een stempeltje hoeft te geven.
BEKIJK HET FILMPJE  >
 
 
Onderzoeker Jeanet Landsman
Hebben mensen met autisme en een verstandelijke beperking ook last van problemen op het gebied van prikkelverwerking? Zo ja, hoe zien die problemen er dan uit? Onderzoeker Jeanet Landsman weet er alles van.
BEKIJK HET FILMPJE  >
 
 
Meer info en aanmelden
Het NVA-congres vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in het Beatrix Theater in Utrecht. Het thema is Autisme bij Jong & Aut.

Leden van de NVA én Balans betalen 75 euro, exclusief servicekosten. Organisaties die lid zijn van de NVA of van Balans betalen 175 euro, exclusief servicekosten. Goed om te weten: leden kunnen meerdere toegangskaarten kopen tegen het gereduceerde ledentarief!

Bekijk hier het hele programma. Of download de flyer.
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens