Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme - EXTRA EDITIE
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief

NVA-CONGRES, LAATSTE PLAATSEN!
NVA-CONGRES, LAATSTE PLAATSEN!
NVA-CONGRES, LAATSTE PLAATSEN!

ANNELIES SPEK PRESENTEERT DE NIEUWE
ZORGSTANDAARD AUTISME
Wat is goede zorg volgens mensen met autisme? Tijdens het NVA-Congres op vrijdag 24 november zal psycholoog Annelies Spek vertellen waaraan zorg moet voldoen volgens mensen met autisme, hun naasten en zorgverleners. Op die dag presenteert zij de nieuwe Zorgstandaard Autisme.

Hierin staat onder andere wat ‘respectvolle bejegening’ betekent volgens de doelgroep en wat het belang is van levensloopbegeleiding en gezamenlijke besluitvorming.
Kenmerkend voor mensen met autisme is niet alleen dat hun zorgbehoeften erg uiteen kunnen lopen, maar ook dat zij gedurende hun hele leven zorg nodig kunnen hebben. 
 

VIJF WEETJES UIT DE NAR-RAPPORTAGE 2017
Op vrijdag 24 november verschijnt de nieuwste rapportage van het Nederlands Autisme Register. Met daarin weetjes over het leven van mensen met autisme en over het NAR.

  • Wist u dat 7% van de kinderen met autisme tussen 5 en 16 jaar oud geen onderwijs volgt? 

Klik op de 'Lees meer'-knop voor nog vier weetjes uit de NAR-rapportage 2017.
LEES MEER >
 
 

NEUROPSYCHOLOOG HILDE GEURTS
Neuropsycholoog Hilde Geurts, internationaal pionier op het gebied van hersenen en ouderdom bij autisme, deed een verrassende en hoopvolle ontdekking die zij aanvankelijk zelf niet kon geloven. 
BEKIJK HET FILMPJE >
 
 

 

PSYCHIATER BRAM SIZOO EN NVA-AMBASSADEUR JASPER WAGTEVELD


Psychiater Bram Sizoo en NVA-ambassadeur Jasper Wagteveld (hier op de foto met Gijs Horvers) praten over autisme en zingeving. Dat onderwerp is volgens ervaringsdeskundige Wagteveld écht veel minder abstract dan het lijkt.

Bekijk hier het filmpje met Bram Sizoo
FILMPJE JASPER WAGTEVELD >
 
 

 

KLINISCH PSYCHOLOOG ANNELIES SPEK

Klinisch psycholoog Annelies Spek presenteert de nieuwe Zorgstandaard Autisme. ‘Eindelijk is in kaart gebracht waaraan zorg voor mensen met autisme moet voldoen, ook volgens henzelf.’ 
BEKIJK HET FILMPJE >
 
 

 

NVA-AMBASSADEUR MONIQUE POST

NVA-ambassadeur Monique Post vertelt over de voorzieningen voor mensen met autisme in Europa.  Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Letland en Denemarken? 
BEKIJK HET FILMPJE >
 
 

 

KLINISCH PSYCHOLOOG CLAUDINE DIETZ

Klinisch psycholoog Claudine Dietz weet hoe je heel jonge kinderen met autisme-kenmerken kunt helpen in hun ontwikkeling, zonder dat je ze meteen een stempeltje hoeft te geven. 
BEKIJK HET FILMPJE >
 
 

 

ONDERZOEKER JEANET LANDSMAN

Hebben mensen met autisme en een verstandelijke beperking ook last van problemen op het gebied van prikkelverwerking? Zo ja, hoe zien die problemen er dan uit? Onderzoeker Jeanet Landsman weet er alles van.  
BEKIJK HET FILMPJE >
 
 
Meer info en aanmelden 

Het NVA-congres vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in het Beatrix Theater in Utrecht. Het thema is Autisme bij Jong & Aut.
Leden van de NVA en Balans betalen 75 euro, exclusief servicekosten. Organisaties die lid zijn van de NVA of van Balans betalen 175 euro, exclusief servicekosten. Goed om te weten: leden kunnen meerdere toegangskaarten kopen tegen het gereduceerde ledentarief!

Bekijk hier het hele programma. Of download de flyer.
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden