DIGITALE NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • DECEMBER 2017
  Lees online  |  Afmelden
Balans


(ADVERTENTIE) (Klik op de banner voor meer informatie)

Advertentie Lexima
Beste lezer,

’t Heerlijk avondje staat voor de deur. In deze nieuwsbrief leest u hoe het ook voor kinderen met ADHD en/of autisme een geslaagd feest wordt.
En: vergeet u niet naar uw zorgverzekering voor 2018 te kijken?
In deze brief staat een aantrekkelijk aanbod.
 
10 tips voor een prikkelarm(er) Sinterklaasfeest
Sinterklaastips

Sinterklaas is niet voor álle kinderen het hoogtepunt van het jaar. Voor veel kinderen met autisme en ADHD betekent het feest vooral veel drukte en onvoorspelbaarheid. Hoe houd je het óók voor hen gezellig?
 
lees meer >
 Lezing autisme anders bekijken
Lezing autisme anders bekijken

Ouders, leraren en begeleiders worstelen regelmatig met het ogenschijnlijk onverklaarbare gedrag van kinderen met autisme. Als zij eenmaal begrijpen waar dat vandaan komt, kunnen zij deze kinderen veel beter helpen.
Op 15 januari 2018 geeft autisme-expert Suzanne Agterberg-Rouwhorst een lezing over wat er achter het gedrag zit van kinderen met autisme. 
lees meer >
 Collectieve zorgverzekering via Balans
Collectieve zorgverzekering

Ook voor 2018 kunt u bij Balans weer een collectieve zorgverzekering met korting afsluiten bij Delta Lloyd of OHRA. Hiermee steunt u onze vereniging. 
lees meer >
 BalansKIDS, hét tijdschrift voor en door kinderen
BalansKIDS

Kent u BalansKIDS al? Dat is een grappig, leerzaam en toegankelijk geschreven tijdschrift voor kinderen met ontwikkelingsproblemen én hun broertjes, zusjes en vrienden.
In de laatste BalansKIDS staat onder andere een interview met de broers Mike, Thomas en Lars die alledrie dyslexie hebben. ‘Dat je dyslexie hebt, vinden we hier in huis heel normaal.’
lees meer >
 Informatie DCD op website Balans
DCD-info op Balans-site
Op de website van Balans zal de komende maanden steeds meer informatie verschijnen over DCD, voor ouders, hulpverleners en leraren. Het betreft informatie van het DCD Netwerk Nederland dat op dit moment werkt aan de nieuwe Nederlandse DCD-richtlijn, in nauwe samenwerking met Balans. Eind 2018 zal de nieuwe richtlijn - waarin onder andere de nadruk ligt op ouderparticipatie - naar verwachting klaar zijn. Neem alvast een kijkje op de website van Balans:
www.balansdigitaal.nl/stoornis/dcd >
 


'Zieke kinderen aan hun lot overgelaten'
Brief MIND nov17
Kinderen en jongeren met complexe problematiek moeten veel te lang wachten op zorg. Het past niet in een beschaafde samenleving om zieke kinderen of jongeren aan hun lot over te laten.

Dit staat in een brief van 28 november 2017 van MIND Landelijk Platform Psychiatrische Gezondheid aan de Tweede Kamer. 
lees meer >
 
 


Petitie Impuls&Woortblind tegen hoge eigen bijdrage ADHD-pillen
Petitie Impuls-Woortblind
Vereniging Impuls & Woortblind is een petitie gestart in verband met de hoge eigen bijdrage voor een aantal ADHD-medicijnen. Ook Balans vindt het onacceptabel dat mensen met ADHD op dit moment zoveel moeten (bij-)betalen voor langwerkende medicatie. De oplossing ligt volgens ons in een herberekening van het zogeheten geneesmiddelen-vergoedingssysteem.
Lees hier alles over in de nieuwe BM die op
15 december 2017 zal verschijnen.
 

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat 10 procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens