NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • FEBRUARI 2018
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(ADVERTENTIE)
Boekenactie Aaltje van Zweden
Beste lezer,

In deze Balans-nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over interessante oudercursussen, tips over de overgang van de basisschool naar de middelbare school en een interview met de voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens over inclusief onderwijs.
 
Interview met voorzitter College Rechten Mens over inclusief onderwijs
Adriana van Dooijeweert

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) waakt over de invoering van inclusief onderwijs in Nederland. ‘Ik denk dat een verwijzing naar een speciale school echt een stempel betekent voor kinderen’, zegt voorzitter Adriana van Dooijeweert.

Lees hier het interview

 
 
Balans hoort graag uw mening!
Afbeelding vragenlijst

Balans is volop in beweging. Onlangs hielden wij een enquête onder onze leden om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Nu horen wij ook graag de mening van mensen die géén lid zijn van Balans. Wij waarderen het zeer als u de vragenlijst voor ons invult; dit vergt ca. 10 minuten van uw tijd. Uw respons wordt anoniem verwerkt.

Klik hier om naar de enquête te gaan

 
Cursus 'Je woordje klaar'
Martine Baadenhuijsen
Hoe ga je als ouder van een kind met een ontwikkelingsprobleem om met onbegrip en vooroordelen uit je omgeving? Na deze cursus sta je sterker in je schoenen en hoef je geen gesprek meer uit de weg te gaan.
Er zijn nog plaatsen voor 30 maart 2018!

Lees hier meer over deze cursus van Balans Academy.                                        Martine Baadenhuijsen

 
CURSUS 'OUDERS IN GESPREK'
Deze tweedaagse cursus is speciaal bedoeld voor ouderparen. Zij leren hoe ze samen sterk kunnen staan in gesprekken over hun kind met een ontwikkelingsprobleem. Op dag 1 werken de ouders/verzorgers aan hun eigen ‘visie’ over hoe zij als gezin gezien en benaderd willen worden. Op dag 2 leren ze hoe ze dit in de praktijk voor elkaar kunnen krijgen.

Lees hier meer over deze cursus van Balans Academy

 
Een goede voorbereiding op de middelbare school
Woordvlak 'Onderwijs'
De overgang van de basisschool naar de middelbare school is erg spannend, vooral voor kinderen met een ontwikkelingsprobleem. Een goede voorbereiding is het halve werk. Tien tips.

 
BM-special over de jeugdhulp
Vooraankondiging BM
Hoe is het gesteld met de jeugdhulp, drie jaar na de decentralisatie naar de gemeenten? Wat is er in positieve zin veranderd? En wat moet vooral heel snel beter? 

Daarover gaat het dossier in het komende nummer van het Balans-ledenblad BM (verschijningsdatum
23 februari).

Lees hier meer over de inhoud van BM01
 
Maak kans op gratis autobiografie van Irvin D. Yalom!
Boekenactie Yalom

In zijn autobiografische boek Dicht bij het einde, terug naar het begin behandelt de beroemde Amerikaanse psychiater Irvin D. Yalom universele thema’s als verlies, de dood en leven met verdriet.

Lees de recensie en maak kans op een gratis exemplaar! 

Vergoeding lidmaatschap Balans
Afbeelding 'Geldstromen'

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt het lidmaatschap van Balans (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Kijk op de website van Balans voor een overzicht van de vergoeding per verzekeraar en hoe u daar gebruik van kunt maken. 


BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens