NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • APRIL 2018
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(ADVERTENTIE)
Advertentie Lexima
Beste lezer,

In deze voorjaars-nieuwsbrief van Balans onder andere aandacht voor een uitzonderlijke rechterlijke uitspraak op het gebied van dyslexie-ondersteuning, een bijzondere pelgrimstocht door een moeder van kinderen met ontwikkelingsproblemen en het nieuwe platform Autisme Jonge Kind.
 
Pelgrimstocht voor Ouderpower
Francine Postma en kinderen

Journalist- en tekstschrijver Francine Postma, moeder van twee zonen (11 en 7) met autisme en ADHD, zal in mei en juni de Sint Olavsroute door Zweden en Noorwegen lopen. Hiermee wil zij geld inzamelen voor de Balans-cursus Ouderpower. Zelf heeft Francine ADD.
Lees er meer over op de website van Balans 

Mening ouders gevraagd over
ADHD-voorlichting
Logo ADHD-project 'Druk en dwars'

Druk en Dwars, een ADHD-project van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en zes noordelijke gemeenten, wil graag van ervaringsdeskundige ouders horen hoe voorlichting over ADHD er uit zou moeten zien.

Kom naar de discussie-avond op 30 mei in De Bilt en praat mee!
 
Lees er meer over op de website van Balans
 
Nieuw: platform Autisme Jonge Kind
Logo Autisme Jonge Kind

In juni 2018 wordt het online platform Autisme Jonge Kind gelanceerd waarop ouders en professionals veel praktische informatie kunnen vinden op het gebied van vroegsignalering en vroegbehandeling autisme.

Blijf op de hoogte en schrijf u alvast in voor de nieuwsbrief. Dat kan op de website van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme), waar u ook meer informatie over het nieuwe platform kunt vinden:
www.autisme.nl/autismejongekind


 
Schadevergoeding ouders wegens onthouden dyslexie-hulp
Illustratie Rechtbank

De Brabantse Onderwijsstichting De Kempen moet ouders een schadevergoeding betalen wegens het onthouden van de juiste ondersteuning aan een havo-leerling met dyslexie. Dat heeft de Rechtbank Oost-Brabant onlangs besloten.

Lees er meer over op de website van Balans

Cursus Dyslexie en Engels
Carolien Poels

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijke taal. Veel woorden zien er in de Engelse taal heel anders uit dan ze worden uitgesproken.

In de cursus Dyslexie en Engels leren ouders hoe ze hun kind hierbij kunnen helpen. U kunt zich nog aanmelden voor de cursus van 14 april in Wassenaar.
 
Lees meer en meld u aan op de website van Balans Academy
       Carolien Poels, trainer cursus Dyslexie en Engels

 
Handig overzicht DCD-initiatieven
Letterbeeld DCD

Wist u dat er op de Balans-website een handig overzicht staat van lopende projecten die de kennis op het gebied van DCD moeten vergroten? Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse richtlijn voor diagnostiek en behandeling DCD.

Bekijk het overzicht op de website van Balans

 
Luisteren naar een thuiszitter
Merlijn Goldsack


Het thema van de Autismeweek 2018 (tot en met 7 april) is ‘luisteren naar autisme’. Lees het verhaal van Merlijn Goldsack (16, PDD-NOS). Alleen op de basisschool heeft hij twee jaar onafgebroken op één school doorgebracht. De rest van de tijd ging Merlijn van school naar school. Sinds bijna een jaar is hij opnieuw thuiszitter.

Lees Merlijns verhaal op de website van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme).

 

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens