Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme over het Autismecongres 2018
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief

Beste lezer,

Tijdens het NVA AutismeCongres 2018 op 9 november in Utrecht zal actrice Romana Vrede in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen over autisme & relaties.
In verband hiermee ontvangt u deze extra nieuwsbrief over dit onderwerp.
 
U bent er dit jaar toch ook bij?



                                Romana Vrede (Foto: Favor Talents)
MEER INFO & TICKETS >
 
 

LET'S TALK ABOUT RELATIES .... MET JASPER & MARTHA

Jasper (1982, autisme) en Martha Wagteveld (1974, geen autisme) zijn ervan overtuigd dat ervaringsverhalen véél meer over autisme zeggen dan de droge theorie. Daarom doen zij tijdens het NVA Autisme Congres 2018 op 9 november graag een boekje open over hun relatie en hun ouderschap.
Wat werkt in de praktijk wel en wat werkt niet? En: klopt het eigenlijk wel dat mensen met autisme altijd eerlijk zijn? Jasper en Martha willen vooral een realistisch beeld van autisme schetsen en waken nadrukkelijk voor negatieve of positieve stigma’s.
 



'dÉ autistische relatie bestaat niet'

Huisarts Els van Veen, die op latere leeftijd een autisme-diagnose kreeg, schreef de blog Allemaal informatie over haar relatie waarin humor een belangrijke rol speelt. Het is géén ‘autistische relatie’, zo benadrukt Van Veen, want die bestaat niet. 

Van Veen: ‘Een autisme-diagnose verandert je niet als mens. Iedere relatie is uniek en het is lastig te bepalen welke rol 'autisme' er in speelt.’


LEES HIER HAAR BLOG >
 
 



bas en joyce over hun relatie met een partner met autisme

In het NVA-ledenblad Autisme Magazine vertellen Bas en Joyce openhartig over hun relatie met een partner met autisme.

Bas: ‘Terwijl Daphne na de geboorte van onze dochter in toenemende mate rust nodig had om te kunnen blijven functioneren, wilde ik graag vasthouden aan ons oorspronkelijke leven met veel bezoek van familie en vrienden. Achteraf gezien heb ik haar daar veel geweld mee aangedaan.’

LEES HIER HET ARTIKEL >
 
 



vijf relatietips voor als je autisme hebt

Volgens de Britse schrijver Luke Jackson (1988,      Asperger-syndroom) zijn relaties een ‘mijnenveld van miscommunicatie, misinterpretatie en misverstanden’,    maar kunnen ze óók ‘ongelofelijk lonend’ zijn.

In zijn meest recente boek Seks, drugs en Asperger
geeft hij veel tips. Wij kozen er vijf uit.

MEER LEZEN >
 
 

u komt toch ÓÓk naar het nva autismecongres 2018?


Als NVA-lid betaalt u slechts 60 euro in plaats van 150 euro! En dankzij uw lidmaatschap mogen ook uw vrienden, kennissen en buren tegen dit tarief mee naar Utrecht. Nog geen lid? Word het vandaag nog en verdien uw lidmaatschap meteen terug!
TICKETS BESTELLEN  >
 

 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden