Extra Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
Beste lezer, 

Tijdens het NVA AutismeCongres 2018 speelt het Nederlands Autisme Register (NAR) van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam een belangrijke rol. Daarom ontvangt u deze extra nieuwsbrief over dit onderwerp. 

VU-onderzoeker Sander Begeer zal tijdens het congres een paneldiscussie leiden over verschillende visies op autisme, waarbij de meest recente NAR-data als uitgangspunt zullen worden genomen.
PAS-voorzitter Diederik Weve zal iets vertellen over de Onderzoeksagenda Autisme. 

 

 

Het NVA AutismeCongres
2018

U bent er dit jaar toch ook bij?
Bestel hier uw kaart(en). 

DIRECT  BESTELLEN
>



WAT IS HET NEDERLANDS AUTISME REGISTER?

Het Nederlands Autisme Register (NAR) is een landelijke database met gegevens over de leefsituatie van een grote groep mensen met autisme. Deze gegevens worden verzameld via jaarlijkse online vragenlijsten, ingevuld door mensen met autisme zelf, door ouders van kinderen met autisme (tot 16 jaar) en door wettelijk vertegenwoordigers van mensen met autisme en een zware zorgbehoefte.

MEER LEZEN >
 
 



'MENSEN MET AUTISME AVANT-GARDE OP GENDERGEBIED'

De uit Groot-Britannië afkomstige Reubs Walsh (27, autisme) besloot in 2010 om voortaan door het leven te gaan als vrouw. Veel mensen met autisme voelen zich niet thuis in de bestaande man-vrouw-hokjes, of bij het geslacht waarmee zij worden geboren. Walsh deed er onderzoek naar onder deelnemers van het NAR.
‘Ik denk dat het voor ons heel erg moeilijk is om in welke kast dan ook te zitten.’

MEER LEZEN >
 
 

BLIK OP DE TOEKOMST: ONDERZOEKSAGENDA AUTISME

Welke onderwerpen vinden mensen met autisme, ouders en wettelijk vertegenwoordigers belangrijk als het gaat om wetenschappelijk onderzoek rondom autisme?

Daarover spreekt Diederik Weve tijdens het NVA AutismeCongres 2018.

MEER LEZEN >
 
 

AUTISME & GEZONDHEID: DE MEEST RECENTE NAR-CIJFERS

Autisme neem je ook mee naar de spreekkamer. Als gevolg van een andere prikkelverwerking kunnen mensen met autisme gezondheidsklachten bijvoorbeeld anders beleven. Lees het (nog niet eerder verschenen) artikel hierover in ons ledenblad Autisme Magazine, gebaseerd op de NAR-cijfers uit 2018. 

MEER LEZEN >
 



GROOTSCHALIG ONDERZOEK NAAR AUTISME, WONEN EN VRIJE TIJD

Welke invloed hebben huisvesting en vrijetijdsbesteding op het welbevinden van mensen met autisme?

Hiernaar zal Sander Begeer van de Vrije Universiteit (VU) de komende vijf jaar een grootschalig onderzoek verrichten, samen met het Nederlands Autisme Register.
MEER LEZEN >
 
 

u komt toch ÓÓk naar het NVA AUTISMECONGRES 2018?

Banner NVA AutismeCongres 2018

Als NVA-lid betaalt u slechts 60 euro in plaats van 150 euro! En dankzij uw lidmaatschap mogen ook uw vrienden, kennissen en buren tegen dit tarief mee naar Utrecht. Nog geen lid? Word het vandaag nog en verdien uw lidmaatschap meteen terug!

TICKETS BESTELLEN >
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden