Extra Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
Beste lezer, 

Tijdens het NVA AutismeCongres 2018 op 9 november in het Beatrix Theater in Utrecht zal de Woonwijzer Autisme worden gepresenteerd. In verband hiermee ontvangt u deze extra nieuwsbrief over het thema wonen. 

 

 

Het NVA AutismeCongres
2018

U bent er dit jaar toch ook bij?
Bestel hier uw kaart(en). 

DIRECT  BESTELLEN
>

wonen waar je je thuisvoelt

Tijdens het NVA AutismeCongres presenteert lector disability studies Mieke Cardol de WoonWijzer Autisme. Hierin wordt bestaande en nieuwe kennis over wonen en autisme toegankelijk gemaakt voor een groot publiek.

Cardol: ‘Prettig wonen is geen bijzaak of luxe, maar noodzaak.’

MEER LEZEN >
 
 

30+ EN JE WOONT NOG THUIS?

Het is een algemene trend dat jongeren langer bij hun ouders blijven wonen - in Nederland is de gemiddelde leeftijd van ‘thuiswoners’ opgelopen tot bijna 25 jaar. Veel mensen met autisme blijven noodgedwongen nóg langer bij hun ouders wonen. De oorzaak is een groot tekort aan alternatieven, zoals ‘autismevriendelijke’ woningen en woonvormen voor mensen met autisme. 

MEER LEZEN >
 



informatie over wonen en autisme op de nva-website

Ook op de website van de NVA staat veel informatie over wonen & autisme.
Bijvoorbeeld de Checklist Wonen voor jongeren, een gebruiksaanwijzing voor ouders die een wooninitiatief willen starten en een digitaal prikbord waarop u zelf ook makkelijk een oproep kunt plaatsen.

MEER LEZEN >
 
 

gezocht: geschikte woningen voor volwassenen met AUTISME

Er bestaat een groot tekort aan geschikte woningen voor volwassenen met autisme, zo blijkt onder andere uit een artikel van het NVA-ledenblad Autisme Magazine.
Vooral als zij geen dure zorginstelling nodig hebben en óók niet passen in een ouderinitiatief. ‘Dan gaapt een groot zwart gat.’

MEER LEZEN >
 
 

wooninitiatieven ouders hebben het zwaar

Wooninitiatieven van ouders worden op dit moment bedreigd door financiële problemen. Ouders maken zich bovendien vrijwel unaniem zorgen over de toekomst van het persoons gebonden budget (pgb).
Dit staat in het eerder dit jaar verschenen rapport Net als thuis van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
MEER LEZEN >
 
 

u komt toch ÓÓk naar het NVA AUTISMECONGRES 2018?

Banner NVA AutismeCongres 2018

Als NVA-lid betaalt u slechts 60 euro in plaats van 150 euro! En dankzij uw lidmaatschap mogen ook uw vrienden, kennissen en buren tegen dit tarief mee naar Utrecht. Nog geen lid? Word het vandaag nog en verdien uw lidmaatschap meteen terug!

TICKETS BESTELLEN >
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden