NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • NOVEMBER 2018
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Lexima
Beste lezer,

Dit is de najaars-nieuwsbrief van oudervereniging Balans. Met hierin onder andere aandacht voor: 
  • Het nieuwste nummer van ons ledenblad BM
  • Het Balans-dossier over passend onderwijs in het MBO
  • Kamervragen over aangepaste boeken voor leerlingen met dyslexie
  • Ondersteuning voor leerlingen met dyscalculie
 
Nieuwe BM: dossier seksualiteit & ontwikkelingsproblemen
   BM 5

In het nieuwste nummer van ons ledenblad BM veel aandacht voor de seksuele opvoeding van kinderen met ontwikkelingsproblemen. Bij kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met communicatie of met grenzen, is het misschien wel nóg belangrijker om hier veel aandacht aan te besteden.
Verder onder andere een portret van de Britse dyslexie-onderzoeker Maggie Snowling: ‘Ik wil de oorzaken van leesproblemen blootleggen’.

De nieuwe BM verschijnt 12 november.

Meer lezen
 

 
Kamervragen na oproep Balans over schoolboeken
Binnenhof Den Haag

Een groot tekort aan aangepaste schoolboeken voor leerlingen met dyslexie dreigt. Het ministerie van OCW zette de subsidie hiervoor voor stop in de - naar nu blijkt onterechte - overtuiging dat ‘de markt’  in het gat zou springen. Een recente Balans-actie heeft geleid tot Kamervragen.

Lees meer op Balansdigitaal.nl

Gebrek aan passend onderwijs MBO
MBO-actie Balans

De begeleiding van studenten met een beperking in het MBO laat veel te wensen over, zo blijkt uit het recente MBO-dossier van Balans. ‘Op papier lijkt alles geregeld voor studenten met een chronische beperking. In de praktijk niet.’

Lees meer op Balansdigitaal.nl

 
Onderzoek naar DCD-interventies
   DCD Research Nederland

DCD Research Nederland gaat de effectiviteit van bestaande interventies op het gebied van DCD onderzoeken. Ook wil de nieuwe onderzoeksgroep - waarvan ook Balans deel uitmaakt - nieuwe interventies ontwikkelen.
Tip: in het nieuwe nummer van ons ledenblad BM dat op 12 november verschijnt staat een interview met de auteurs van het boek Mijn kind heeft DCD.

Lees meer op Balansdigitaal.nl

 
Wanneer valt dyscalculie onder de basisondersteuning?
afb Dyscalculie

Hulp aan leerlingen met dyscalculie valt in principe onder de basisondersteuning. Maar wat gebeurt er als een leerling met dyscalculie zeer intensieve ondersteuning nodig heeft? Dat is lang niet altijd duidelijk, zo blijkt uit een brief van een ouder aan de Tweede Kamer.

Lees meer op Balansdigitaal.nl

'Samenwerking met ouders van (zorg)leerlingen'
   Sanne van Ierland

Cursus van BalansAcademy, voor leerkrachten

‘Een goede samenwerking tussen ouders en school is net zo belangrijk als leren lezen en rekenen!’, zegt Noelle Pameijer in haar boek Samen sterk. Goede samenwerking is met name belangrijk als het gaat om zorgleerlingen.
De workshop Samenwerking met ouders van (zorg)leerlingen (bestaande uit 2 avonden) biedt leerkrachten theoretische achtergronden en concrete handvatten om de samenwerking met ouders te bevorderen. Cursusleiders zijn Sanne van Ierland-Veerhoek (foto) en Floor Vierboom.

Meer informatie op Balansacademy.nl

 
BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens