EXTRA NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • 3 DECEMBER 2018
  Lees online  |  Afmelden
Balans
Beste lezer,

Deze extra nieuwsbrief van Balans gaat over een aantal zaken waarover we u snel wilden informeren, o.a.:

  • de reactie van Balans op de ‘onderwijs/zorg-brief’ van de ministeries van OCW en VWS
  • de collectieve zorgverzekering voor leden van Balans
  • de cursus ‘Je woordje klaar’ - voor ouders die sterker in hun schoenen willen staan tegen reacties en (voor)oordelen uit de omgeving
 
Oudercursus 'Je woordje klaar'
      

‘Als iemand je vraagt: ‘Waarom is jouw kind zo druk en waarom komt hij later in de klas?’ kun je in de verdediging schieten. Je kunt ook zeggen:
‘O, dat wil ik best even uitleggen…’ Aldus Martine Baadenhuijsen, een van de trainers van de cursus ‘Je woordje klaar’ die u binnenkort kunt volgen bij BalansAcademy.
‘In de cursus denken we na over hoe je wilt dat anderen over jou en je kind spreken en wat je wel en niet moet communiceren om dat te bereiken. Je leert kort en helder uit te leggen wat de beperking van jouw kind inhoudt en hoe je kunt aangeven welke hulp je nodig hebt. We kijken naar een aantal vooroordelen die je tegenkomt en hoe je daar het meest effectief op kunt reageren.’

'Je woordje klaar' wordt in december nog 2x gegeven.
U kunt kiezen tussen vrijdag 14 december (10.00-17.00u) en woensdag 19 december (12.30-19.30u). Prijs: € 30,- inclusief lunch. 
 
Aanmelden? Meer info? Klik hier
 

 
Balans teleurgesteld over 'onderwijs-zorgbrief' ministeries
    

Iedereen die te maken heeft met kwetsbare, ‘zorgintensieve’ kinderen en jongeren keek er al maanden naar uit: de zogeheten ‘onderwijs/zorg-brief’ van de ministeries van OCW en VWS. De verwachting was dat deze brief ervoor zou gaan zorgen dat ook zíj eindelijk zorgeloos hun schooldiploma kunnen gaan halen.
Deze hoop blijkt onterecht, zo concluderen Balans en
de Nederlandse Vereniging voor Autisme na lezing van de op 23 november aan de Tweede Kamer aangeboden brief.

Lees hier waarom

 
'Druk in de klas' veelbelovende methode
      

Betty Veenman, onderzoeker en psycholoog aan de Vrije Universiteit, is 28 november gepromoveerd op een onderzoek naar de effectiviteit van ‘Druk in de Klas’.
Het programma ‘Druk in de Klas’ helpt leerkrachten bij de omgang met drukke, ongeconcentreerde kinderen. Het lijkt een veelbelovende methode voor kinderen met ADHD-symptomen.

Lees meer 
Ervaring met wachttijden jeugdhulp?
      

Heeft u ervaring met jeugdhulp of jeugd-ggz, als jongere (tot 25 jaar) of als ouder/verzorger van een jongere? Dan hoort MIND (Landelijk Platform Psychische Gezondheid) graag uw ervaringen. Dit keer is MIND vooral geïnteresseerd in wachttijdbeleving: hebt u te maken gehad met wachttijden? En zo ja: hoe hebt u deze ervaren?
 
Vul hier de vragenlijst in (dit duurt gemiddeld 10 minuten).

 
Korting op uw zorgverzekering!

Als lid van Balans kunt u gebruik maken van onze collectieve zorgverzekering bij Nationale Nederlanden of Ohra.
U krijgt interessante kortingen op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Ook is er de gratis extra module ‘Fit’.

Lees meer op Balansdigitaal.nl

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens