Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief



Beste lezer,

Dit is de nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), met hierin onder andere informatie over de Autismeweek 2019, de Autismevriendelijkheidsprijs 2019 en de vernieuwde NVA-website.

 




OPROEP: doe ook mee aan onderzoek naar de effectiviteit van de nieuwe ondersteuningsmethode WerkWeb-Autisme!
lees meer >
AUTISMEWEEK 2019:'Autisme werkt': WERK VINDEN EN BEHOUDEN

De Autismeweek 2019, van 30 maart tot en met 6 april, staat in het teken van autisme en werk. Hoe krijg je werk als je autisme hebt en hoe zorg je dat je werk behoudt? Tijdens de Autismeweek wil de NVA werknemers met autisme en werkgevers dichterbij elkaar brengen. Wij roepen werkgevers op zelf de kracht van autisme op de werkvloer te ervaren!

Doe ook mee en meld jouw activiteit aan op autismeweek.nl.
 
Meer informatie vind je op de website.

 

 
 
Autismevriendelijkheidsprijs 2019

Wie verdient volgens jou dit jaar de Autisme-vriendelijkheidsprijs als het gaat om autisme en werk? Laat het ons weten als jij iemand kent - bijvoorbeeld een coach, collega of werkgever - die écht het verschil maakt. Stuur uiterlijk 15 maart 2019 een mail met je nominatie en een toelichting naar info@autismeweek.nl.
 
Meer informatie vind je op de website van de Autismeweek 2019.
 
 
 
Chantal Goedertier beste VSO leraar

Chantal Goedertier is uitgeroepen tot beste leraar van het (voortgezet) speciaal onderwijs. "Mijn leerlingen willen zonder uitzondering een leven dat zo normaal mogelijk is, zonder jeugdzorg en psychiatrie."

Meer lezen over Chantal en wat zij doet? Ga naar onze website
 
 
 
De NVA heeft een nieuwe website!
De Nederlandse Vereniging voor Autisme heeft sinds vorige week een geheel vernieuwde website. Onze nieuwe website is gebruikersvriendelijk, heeft een rustige uitstraling en een duidelijke navigatie. Bekijk het instructiefilmpje, of ga meteen naar autisme.nl

 

 
 
 
5 Zorgen over Passend Onderwijs
Er gaat nog een hoop mis op het gebied van passend onderwijs. In een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer zetten de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Oudervereniging Balans de belangrijkste knelpunten op een rij.

Meer informatie vind je op de website.
 
 
 
 
Kennismaking met WerkWeb-Autisme
WerkWeb-Autisme helpt mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk. WerkWeb-Autisme bestaat uit een persoonlijk, digitaal 'ontwikkelprofiel' voor mensen met autisme, een website (live op Wereld Autisme Dag, 2 april 2019!) met veel informatie over autisme en werk en het handboek Finding Work.

Bekijk voor meer informatie het filmpje over WerkWeb-Autisme.
 
Filmpje >
 
 
subsidie voor academische werkplaats autisme
De Academische Werkplaats Autisme (AWA) ontvangt een half miljoen euro van ZonMw om haar activiteiten voort te kunnen zetten. In de AWA werken verschillende partijen samen om de diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met autisme en hun naasten te verbeteren.
 
Meer informatie vind je hier.
Bekijk ook het filmpje over AWA van ZonMw.
 
 
Kinderen gezocht voor onderzoek autisme en Taal
De Faculteit Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen zoekt kinderen van 5 tot en met 14 jaar oud - met én zonder autisme - voor een grootschalig onderzoek naar taalbegrip en taalproblemen.

Meer informatie vind je op taalonderzoekautisme.nl.
 
Informatie en aanmeldeN >> >
 
 
Werkzoekende met autisme gezocht voor korte film!
De NVA is op zoek naar een werkzoekende met autisme die het leuk vindt om mee te werken aan een korte promotiefilm voor de NVA Autismeweek 2019. Inzet: een baan vinden die bij jou past! 

Meer informatie vind je op de website.
 
 
Aanmelden >> >
 
 
meer lezen over autisme? Kijk op autismeshop.com


In de webshop 
autismeshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van autisme. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij autismeshop.com! Van elke aankoop gaat 10 procent naar de Nederlandse Vereniging voor Autisme, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank!
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden