Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
Beste lezer, 

Dit is de maart-nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), voor de laatste keer in onze oude huisstijl. In deze brief veel aandacht voor onder andere de naderende Autismeweek 2019 met als thema Autisme Werkt!, ons vernieuwde ledenblad Autisme Magazine en nieuwe tips voor leraren in het basis- en voortgezet onderwijs op onze website.

 

Word ook NVA-vrijwilliger!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze Informatie- en Advieslijn.

MEER INFORMATIE  
>
(Advertentie)
advertentie

autisme magazine is vernieuwd!

Na onze website heeft nu ook ons ledenblad Autisme Magazine een ander uiterlijk gekregen. De nieuwe opmaak, tot stand gekomen in samenspraak met onze lezers, is rustig en aantrekkelijk.

In het maartnummer van Autisme Magazine veel aandacht voor autisme & werk, in aanloop naar de Autismeweek 2019. Maar onder meer ook voor seksuele voorlichting en de nieuwe Onderzoeksagenda Autisme. 

MEER LEZEN >
 
 

van ark: 'het raakt mij dat mensen niet open durven te zijn over hun autisme!'

Op uitnodiging van Autisme Magazine sprak Tamara van Ark, staatssecretaris van SZW, met ervaringswerker Thijs van der Rol van Centrum Autisme Haaglanden. Van Ark: ‘Het raakt mij echt dat er mensen zijn die er niet voor uit durven te komen dat ze autisme hebben. Dan kom je ’s avonds thuis van je werk en ben je helemaal kapot omdat je je de hele dag anders voor hebt moeten doen dan je bent. Dat kun je gewoon niet vragen van mensen.’

MEER LEZEN >
 
 

meld ook jouw activiteit aan voor de autismeweek!

Tijdens de Autismeweek 2019, van 31 maart tot en met 6 april, vinden er door het hele land activiteiten plaats rond het thema Autisme Werkt! Alles draait die week om de passies en talenten van mensen met autisme. Die aandacht is hard nodig want volgens de NVA worden de sterke kanten van mensen met autisme door werkgevers nog veel te weinig benut. Doe ook mee en meld vandaag nog jouw activiteit aan op autismeweek.nl
MEER LEZEN >
 
 

wajong wijzigt weer

Het kabinet heeft een wetswijziging voorgesteld voor de Wajong. Hiermee moet de regeling aantrekkelijker worden voor zowel Wajongers als werkgevers. Volgens betrokkenen pakken de plannen echter lang niet altijd goed uit.
meer lezen >
 
 

deelnemers gezocht voor onderzoek autisme & veroudering

In verband met een grootschalig onderzoek naar veroudering bij mensen met autisme en/of adhd (onder leiding van hoogleraar Hilde Geurts) is de Universiteit van Amsterdam op zoek naar deelnemers tussen de 30 en 90 jaar oud. Het onderzoek richt zich onder meer op de informatieverwerking, bijkomende klachten en de kwaliteit van leven.
lees meer >
 
 

wie verdient de autismevriendelijkheidsprijs 2019?

Dit jaar gaat de Autismevriendelijkheidsprijs naar een individueel persoon (zoals een collega of coach) én naar een werkgever die zich op bijzondere wijze inzetten voor werknemers met autisme.

Laat ons voor 16 maart weten wie volgens jou écht het verschil maakt op de werkvloer!

MEER LEZEN >
 
 

nieuw: autisme-tips voor leraren

Leerlingen met autisme kunnen op school flink vastlopen. Dit kan zich onder meer uiten in slechte schoolresultaten, storend gedrag of juist extreem teruggetrokken gedrag. Op de website van de NVA staan nu veel nieuwe tips voor leraren in het basis- en voortgezet onderwijs.
MEER LEZEN >
 
 

werkweb autisme getest

Onlangs testten een aantal ervaringsdeskundige vrijwilligers de website WerkWeb-Autisme, een gratis wegwijzer voor studie en werk die op Wereld Autisme Dag (2 april) zal worden gelanceerd. Het leverde een aantal verbeterpunten op. Waarom wordt deze informatie eigenlijk van mij gevraagd in het bijbehorende Persoonlijk Ontwikkel Profiel?
MEER LEZEN >
 
 

meer lezen over autisme? kijk op autismeshop.com

In de webshop autismeshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van autisme. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij autismeshop.com! Van elke aankoop gaat 10 procent naar de Nederlandse Vereniging voor Autisme, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank!

 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden