NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • APRIL-MEI 2019
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Lexima

Studeren met een beperking

Heel veel studenten met een beperking (autisme, ADHD, dyslexie) lopen vast in het hbo en wo. Eerder dit jaar verscheen een Dossier waarin Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme schrijnende verhalen van ouders hebben gebundeld.
Op 24 april sprak de Tweede Kamer over Studeren met een beperking. Vooraf vroeg Balans de Kamer om ook studenten met een beperking de kans te geven hun talenten te ontwikkelen.
 
Lees meer

Balans zoekt nieuwe bestuursleden

Oudervereniging Balans is voor haar bestuur op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Samen met de directie geeft u vorm aan de toekomst van de vereniging, staat u de directie met gefundeerd advies terzijde en houdt u toezicht op de kwaliteit en het beleid van de vereniging.

Lees meer

Dyscalculie? Lees de tip van Sanne

De 11-jarige Sanne heeft dyscalculie en vertelde hierover in het Jeugdjournaal van 12 april. Balans vroeg Sanne of zij een tip heeft voor andere kinderen met dyscalculie.

Bekijk hier de tip van Sanne en een overzicht van oefenprogramma’s voor kinderen met dyscalculie

Bied jij perspectief voor ieder kind?

Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie en wil je de positie van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag versterken? Dan is Balans op zoek naar jou!
 
Lees meer

Ouders ontmoeten ouders op het
Balans-forum

Dankzij het besloten online forum van Balans kunnen ouders van kinderen met ontwikkelingsproblemen heel makkelijk met elkaar in contact komen. Ze vinden er (h)erkenning, stellen elkaar vragen en wisselen waardevolle ervaringen en tips uit. Het besloten Balans-forum is alleen toegankelijk voor leden van Balans.

Lees meer

Word ook trainer Ouderpower bij Balans

De cursus Ouderpower biedt ouders handvatten om het gedrag van tieners met een verstoorde ontwikkeling te leren begrijpen en ermee om te gaan - inclusief tips en tricks om probleemsituaties aan te pakken.
Balans zoekt nieuwe trainers voor deze cursus.
 
Lees meer

Een pijnlijk, maar noodzakelijk onderzoek

Onderzoekers onder leiding van prof. dr. Arne Popma (Amsterdam UMC en lid van het expertteam van Balans) zijn op zoek naar ouders van jongeren die in 2017 door zelfdoding overleden.
De onderzoekers willen graag de ouders van deze 81 jongeren interviewen, om zo meer te weten te komen over de achtergronden van het overlijden van hun kinderen. Het uiteindelijke doel is om jongeren met zelfmoordgedachten in de toekomst beter te kunnen helpen.
 
Lees meer

 

Om onze dienstverlening te kunnen verbeteren, vernemen we graag de mening van (groot)ouders of verzorgers die (nog) geen lid zijn van Balans, alsmede professionals uit zorg of onderwijs en wetenschappers.
Daarom waarderen wij het als u de Balans-enquête voor belangstellenden voor ons invult.
 
Lees meer

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens