NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • MEI-JUNI 2019
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Pica

Teken de petitie: Alle kinderen passend onderwijs en zorg!

Duizenden kinderen lopen vast in het onderwijs. Echte samenwerking tussen scholen, kinderen, ouders en zorg ontbreekt. Concrete oplossingen worden gemist. Met de petitie Alle kinderen passend onderwijs en zorg vraagt Balans om een vangnet voor kinderen die uitvallen in het onderwijs. Ondersteuning door onafhankelijke, inhoudelijke experts met beslissingsbevoegdheid.

Lees en bekijk hier waarom wij het belangrijk vinden dat onze petitie wordt getekend.


(Advertentie)
Advertentie Lexima

ADHD-medicatie mee op reis: hoe voorkomt u problemen?

Geneesmiddelen zoals Ritalin en Concerta, of een generiek middel met de werkzame stof methylfenidaat, kunt u niet zomaar meenemen naar het buitenland.

Hoe voorkomt u problemen? Lees er hier alles over

Jeugdarts blogt voor Balans over internationaal DCD-congres

Van 5 tot 8 juni 2019 vindt in Finland het 13e internationale DCD-congres plaats.
Een van de Nederlandse deelnemers is Juan Manterola, jeugdarts kinderrevalidatie in het Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede. Speciaal voor Balans zal hij elke dag een blog schrijven over wat hij in Finland hoort en meemaakt.

Lees meer

Balans Advieslijn nu 2 ochtenden per week open

Hebt u een vraag over onderwijs of de problemen en behandeling van uw kind? Een vraag die onvoldoende wordt beantwoord met de algemene informatie op Balansdigitaal.nl? Dan kunt u bellen met de Balans Advieslijn. Sinds kort zijn de openingstijden van de Advieslijn uitgebreid.

Lees meer


Balans vindt het belangrijk dat elke ouder kan profiteren van het lidmaatschap van Balans. Daarom krijgt u bij ons korting als een lidmaatschap niet binnen uw budget past. Studerenden betalen € 34,- per jaar in plaats van € 60,-. Hebt u een minimumloon of uitkering, dan loopt de korting op tot 50% en kunt u al voor € 30,- per jaar lid zijn.

Bekijk hier de tarieven en voorwaarden

Hoe u de kosten van uw Balans-lidmaatschap vergoed kunt krijgen

Hebt u een aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u de kosten van het lidmaatschap van Balans vaak (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Lees er hier meer over of bekijk direct bij welke zorgverzekeraars u een vergoeding kunt krijgen (dit overzicht is gemaakt door Patiëntenfederatie Nederland).

Speciaal voor ouders: training 'Ouders ervaren en deskundig'

De meeste trainingen tot ervaringsdeskundige zijn cliënt–georiënteerd (bijvoorbeeld voor ex-verslaafden, of mensen uit de psychiatrie). Ze zijn gericht op het patiëntperspectief en gaan uit van ‘herstel’.

Dat is anders bij ouders, bij wie het draait om de uiteenlopende ontwikkelingsfases van hun kind en vooral om ‘het leren omgaan met’. Daarnaast gaat het vaak om het behouden/bevechten van je positie als ouder ten opzichte van professionals. Kennis van de psychologie van ouderschap is een voorwaarde voor ervaringsdeskundige ouders, daarom organiseert MetaMama samen met oudervereniging Balans speciaal voor ouders vanaf september de tiendaagse training Ouders ervaren en deskundig. Doe mee aan de training Ouders ervaren en deskundig en wordt een ambassadeur voor ouders van zorgintensieve kinderen.

Klik hier voor alle informatie


Onschool Haren (in Haren, Groningen) richt zich op jongeren die thuiszitten en buiten het schoolsysteem vallen. Het zijn jongeren van 12 tot 21 jaar met ASS of hoogbegaafdheidsproblematiek.

Nieuwsgierig? Donderdagavond 11 juli kunt u er een rondleiding krijgen. Onschool Haren is het hoofdonderwerp van de komende bijeenkomst van Balans afdeling Groningen – 11 juli in De Biotoop in Haren.

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens