Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
SPECIALE EDITIE - NVA AUTISMEWEEK 2018
UWLOGO

Beste lezer,
 
De Autismeweek 2018 gaat bijna beginnen, met als thema ‘Luisteren naar autisme’. Lees er alles over in deze nieuwsbrief en doe ook mee van 31 maart tot en met 7 april!

BIJZONDERE ERVARINGSVERHALEN

Mensen met autisme laten steeds vaker hun stem horen. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) vindt het belangrijk dat die stem ook wordt gehoord. Daarom is het thema van de NVA-Autismeweek 2018: ‘luisteren naar autisme’

Mensen met autisme weten zelf vaak het beste hoe hun talenten en mogelijkheden goed tot hun recht kunnen komen - bijvoorbeeld op school of op de werkvloer.
Lees hun bijzondere verhalen op onze website; van een slimme thuiszitter, een consultant bij ABN AMRO en een webredacteur van het Amsterdamse internetbureau Swink.
LEES MEER    >
 

HEEL NEDERLAND LUISTERT NAAR AUTISME

Tijdens de Autismeweek vinden er in het hele land activiteiten plaats rond het thema ‘luisteren naar autisme’.

Een kleine greep: een prikkelarme ochtend in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, een flirt-workshop, een Autisme Belevingscircuit, een actie om vliegen autismevriendelijker te maken, lezingen over vroegsignalering en natuurlijk weer heel veel bijzondere bijeenkomsten in onze Autisme Info Centra.
MEER LEZEN: AUTISMEWEEK.NL >
 

NIEUW: PLATFORM AUTISME JONGE KIND

Tijdens de Autismeweek besteedt de NVA ook aandacht aan autisme bij jonge kinderen. Wanneer ouders zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun jonge kind op het gebied van contact, communicatie en spel, is het belangrijk dat zij snel hulp krijgen. Op dit moment komt deze hulp vaak pas laat waardoor de ontwikkeling van het kind onnodig stagneert.

Het nieuwe Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind heeft daarom een E-learning vroegsignalering ontwikkeld voor huisartsen en jeugdartsen. Ook komt er nog dit voorjaar een online platform waarop ouders en professionals veel praktische informatie kunnen vinden. Blijf op de hoogte en schrijf u alvast in voor de nieuwsbrief. Dat kan op autisme.nl/autismejongekind, waar u ook alvast een trailer kunt bekijken van de voorlichtingsfilm voor ouders en professionals.
WWW.AUTISME.NL/AUTISMEJONGEKIND >
 

UITREIKING AUTISMEVRIENDELIJKHEIDSPRIJS
TIJDENS AUTI-DOE-DAG DUINRELL

Duinrell
Op zaterdag 7 april, de laatste dag van de Autismeweek 2018, zullen de NVA-Autismevriendelijkheidsprijzen worden uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de Auti-Doe-Dag in het Wassenaarse attractiepark Duinrell.

Het park zal op deze dag zo autismevriendelijk mogelijk zijn. Meld je aan voor deze bijzondere dag!
LEES MEER >
 

AANDACHT VOOR AUTISME OP AMSTERDAMSE BEURS

Afbeelding ter illustratie
Op donderdag 29 maart 2018 zal ABN AMRO-consultant Brigitte van Blijswijk namens de NVA de Euronext-beurs openen met de gong-ceremonie.
Hiermee vraagt de NVA aandacht voor autisme en werk. Van Blijswijk werkt al sinds 1987 bij ABN AMRO; op 47-jarige leeftijd kreeg zij de diagnose autisme.

Lees hier het interview met Brigitte van Blijswijk, 'Ik was niet verbaasd, eerder opgelucht, blij met de diagnose'

GRATIS BOEKENBON VOOR NIEUWE LEDEN!

Afbeelding ter illustratie
Iedereen die tijdens de Autismeweek lid wordt van de NVA ontvangt een boekenbon cadeau* ter waarde van 10 euro. Wilt u de NVA helpen om de maatschappij autisme-vriendelijker te maken?

Word dan nu lid!

De boekenbon kunt u inwisselen op autismeshop.com

De NVA biedt:
  • Begrip en herkenning
  • Informatie waar u écht wat aan hebt
  • Lotgenotencontact bij u in de buurt
  • Ledenvoordeel op NVA-producten en          -activiteiten
Tip: veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) het lidmaatschap van particuliere leden.

* Actie is geldig t/m 7 april 2018
WORD NU LID >
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden