Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
NVA
Autinieuwsbrief
Autinieuwsbrief
Beste lezer, 

Dit is de zomer-nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) met onder andere informatie over het NVA AutismeCongres 2018, een revolutie in het (voortgezet) speciaal onderwijs en natuurlijk onze recente Algemene Vergadering van Afgevaardigden.

De NVA wenst u een fijne zomer! 
 

Bent u NVA-lid?

Dan mag u vrienden en
bekenden meenemen naar
het NVA AutismeCongres
tegen het gereduceerde ledentarief.
Tot 1 augustus is dit
50 euro!

MEER INFO
>

VROEGBOEKKORTING NVA AUTISMECONGRES

Banner NVA AutismeCongres 2018

Op 9 november vindt het NVA AutismeCongres plaats in Utrecht met als thema ‘Autisme in ontwikkeling’. Geniet van bijzondere lezingen van vooraanstaande autisme-experts als Ina van Berckelaer-Onnes, Wouter Staal, Hilde Geurts, 

Bram Sizoo en Kirstin Greaves-Lord. En van de verhalen van heel veel ervaringsdeskundigen! Wie vóór 1 augustus een kaartje koopt profiteert van de vroegboekkorting!

lees meer >
 


de nva gaat terug naar de basis
logo NVA

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) gaat zich weer helemaal richten op haar kernactiviteiten:  informatievoorziening, belangenbehartiging en lotgenotencontact. Dit heeft de Algemene Vergadering van Afgevaardigden  op 23 juni 2018 besloten.

lees meer >
 AANDACHT VOOR THUISZITTERS MET AUTISME

Afbeelding 4000Thuiszitters
Mogelijk duizenden kinderen met autisme zitten thuis omdat ze geen passend onderwijs krijgen. Vanuit Autisme Bekeken legt op maandag 2 juli vierduizend lege schoolschriften voor de Tweede Kamer neer om hier aandacht voor te vragen, een actie die wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Balans. 
MEER LEZEN >
 
 

minder incidenten op speciale scholen

Afbeelding bij programma Meester in de Klas
In het (voortgezet) speciaal onderwijs vindt een kleine revolutie plaats: steeds meer scholen werken met het programma Meester in de Klas waardoor het leerklimaat verbetert en het aantal incidenten afneemt.


  ‘Hij nam de jongens mee voor een gesprek in een boomhut in de buurt van de school.'
MEER LEZEN >
 
 

HET NIEUWE NUMMER VAN AUTISME MAGAZINE IS UIT!

Afbeelding Autisme Magazine

Het nieuwe nummer van ons ledenblad
Autisme Magazine heeft als thema 'Autisme en talent'. Het belang van talenten van mensen met autisme wordt steeds meer ingezien, ook als het gaat om diagnostiek en begeleiding. Lees er alles over in ons ledenblad.

Wilt u Autisme Magazine ook thuis ontvangen?
Word lid!

MEER LEZEN >
 
 

zwartboek jeugdhulp

Zwartboek Jeugdhulp
Een recente oproep van de NVA en Oudervereniging Balans aan ouders om knelpunten te melden op het gebied van jeugdhulp, leverde in zeer korte tijd tientallen reacties op.

Ieder(in) heeft deze reacties verwerkt in een Zwartboek.
MEER LEZEN >
 
 

uw privacy & de algemene verordening gegevensbescherming

Afbeelding bij thema AVG
U bent er in het verleden mee akkoord gegaan dat wij u deze digitale nieuwsbrief toesturen, als lid van onze vereniging of als geïnteresseerde nieuwsbrief-abonnee.

Uw privacy is belangrijk voor ons, daarom wijzen wij u graag op drie punten:
MEER LEZEN >
 
 
oproep knelpunten mbo

De NVA en Oudervereniging Balans willen graag weten welke knelpunten studenten met ontwikkelingsproblemen als autisme, ADHD en dyslexie ervaren in het MBO.


In september vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over het MBO. Wij willen uw (geanonimiseerde) verhaal gebruiken voor onze lobby. Stuur een mail met uw verhaal naar Joli Luijckx, beleidsmedewerker van de NVA en Balans. joli@balansdigitaal.nl

MAIL UW VERHAAL >
 
 

MUSEA ONTDEKKEN 'PRIKKELGEVOELIGE' BEZOEKER

Scheepvaartmuseum Amsterdam
Musea ontdekken de prikkelgevoelige bezoeker. ‘Over het algemeen geldt: wat goed is voor mensen met autisme,  is óók goed voor alle andere bezoekers’, aldus Scheepvaartmuseum-educator Ernst van Keulen.
MEER LEZEN >
 
 

aanmelden als exposant voor nva autismecongres

Informatiestands NVA AutismeCongres
Het NVA AutismeCongres biedt een unieke kans om in contact te komen met iedereen die is geïnteresseerd in autisme. Jaarlijks komen er zo’n 1.500 autisme-professionals en ervaringsdeskundigen naar ons congres dat dit jaar plaatsvindt op 9 november in het Beatrixtheater te Utrecht.

Wilt u hierbij aanwezig zijn met een informatiestand, een flyer uitdelen en/of een advertentie plaatsen in ons programmaboekje? Neem dan contact op met Hiske Hendriks via evenement@autisme.nl
Het aantal stands is beperkt dus wees er snel bij!
evenement@autisme.nl >
 
 
MEER LEZEN OVER AUTISME? KIJK OP AUTISMESHoP.COM !
In de webshop autismeshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van autisme. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij autismeshop.com! Van elke aankoop gaat 10 procent naar de Nederlandse Vereniging voor Autisme, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank!
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden